VERANTWOORD ONDERNEMEN

GREEN KEY-CERTIFICAAT GOUD

Duurzaamheid is integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Het Palace Hotel wil meer doen dan wat de wet- en regelgeving vereist. Daarom combineren wij onze aandacht voor uw comfort-ervaring met speciale inspanningen voor natuur en milieu. Denk aan een structureel verantwoorde omgang met schoonmaakmiddelen, energie en water.

De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties. Onafhankelijke keurmeesters zien erop toe dat dat certificaathouders hun keurmerk waarmaken.

GOEDE DOELEN EN COMMUNITY

Als hotel weten we ons aan de hele wereld te verbinden. Dus ook aan die delen van wereld waar luxe en comfort geen alledaagse zekerheden zijn. Wij steunen diverse goede doelen waaronder de drinkwaterprojecten van Made Blue. Lokaal zijn we verbonden aan de  Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij  (KNRM) en evenementen als seniorlunches (NL Doet) en de Spinningmarathon voor de Dirk Kuijt Foundation.

GreenKey-Palace-Hotel-Noordwijk

DUINHONING VAN ONS DAK

Het gaat goed met de bijenkolonie in de voor hen bestemde daktuin. In zes jaar tijd is het aantal harde werkers al verdrievoudigd. In het najaar en de winter zorgt de imker dat onze gevleugelde gasten niets tekort komen. Vanaf het voorjaar tot eind augustus zijn de bijen volop aan het werk in Noordwijks groene omgeving: bestuiving van planten en bomen! De nectar die zij winnen, zorgt voor een honing waarin je de Noordzee terug proeft. Dit unieke natuurproduct serveren wij uiteraard aan onze gasten.

KNRM

Al sinds 2011 vraagt het hotel aan elke gast die uitcheckt om €1,- te doneren aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Hier wordt altijd goed gehoor aan gegeven. De donaties worden door het hotel aangevuld met een eigen bijdrage. Het bedrag varieert per jaar maar sinds de start van de actie hebben wij in totaal al meer dan €50.000,- gedoneerd. Dit bedrag wordt gestort in Fonds Palace Noordwijk van de KNRM, vernoemd naar het hotel als initiatiefnemer van de spaaractie. 

KNRM-Palace-hotel-noordwijk
GreenKey-Palace-Hotel-Noordwijk

10 ADOPTIE APPELBOMEN

Het Palace Hotel heeft tien biologische appelbomen geadopteerd bij landgoed de Olmenhorst. Een team van het hotel gaat een aantal keer per jaar appels plukken die vervolgens worden gebruikt voor het ontbijt, verse appeltaart en de bereiding van gerechten in het restaurant en in Dunes Lounge & Bar.

De boomgaard van de Olmenhorst is 100% biologisch, er worden geen chemische stoffen gebruikt.

DIRK KUYT FOUNDATION

Op zondag 17 november 2019 heeft de Spinning Marathon in het Palace Hotel plaatsgevonden, georganiseerd door de Vitality Fitness Club van het hotel. Ruim 120 sporters hebben zich in het zweet gewerkt en 4 uur lang gefietst voor de Dirk Kuyt Foundation. Door middel van een bedrag voor de fiets, een loterij en ‘Kuyt massage’ is er in totaal een cheque uitgereikt van € 7519,-
* in 2020 kon de Spinning Marathon niet doorgaan wegens het Covid-19 virus

GreenKey-Palace-Hotel-Noordwijk
Made-Blue-Palace-Hotel-Noordwijk

MADE BLUE

Voor plat en bruisend water in het hotel kiezen wij voor Made Blue: gefilterd kraanwater! Door het tappen van dit water wordt er telkens 1.000(!) keer zoveel schoon drinkwater beschikbaar gemaakt in ontwikkelingslanden… Samen zorgden wij al voor meer dan 2.551.100 liter schoon drinkwater: meer dan 300 kinderen hebben toegang tot dit drinkwater en er is meer hygiëne op school. O.a. in de lobby van het hotel staat een drinkwatertap waar elke gast gratis water kan tappen en bijdraagt aan Made Blue. Daarnaast serveren wij het water bij diners en tijdens vergaderingen. 

COCO-MAT

In het Palace Hotel kunt u genieten van een ontspannen en gezonde nachtrust op de metaal vrije en natuurlijke COCO-MAT bedden. De Droom van COCO-MAT waar het mee begon; een weldadige nachtrust voor iedereen die op hun bedden en matrassen slaapt. De bron van inspiratie was de Natuur zelf: CoCo-Mat maakt innovatieve producten van  natuurlijke materialen. Door de vele lagen van natuurlijke materialen, zoals wol, katoen, natuurrubber, kokosvezels, zeegras of cactusvezels, biedt een Coco-mat bed de perfecte elasticiteit en een heerlijke en diepe slaap. 

Palace-Hotel-Noordwijk
Nieuwsbrief

Scroll naar top

Kom in contact

Vul uw gegevens in en Elise of haar collega’s nemen zo snel mogelijk contact met u op!